fredag 24 april 2015

Våren är här!

I skrivande stund ler en varm vårsol mot vår fina by. Fåglarna kvittrar och tussilagon är i full blom. Här och var börjar vitsipporna slå ut och med dem kommer en ny säsong med diverse göromål för att förbättra och öka trivseln här i Ringshyttan/Striberg.
Först och främst är det traditionsenligt Valborgsfirande av våren vid klockstapeln den 30 april med bl. a. majbrasa, korvgrillning, lotteri och fiskdamm.

Några hålltider för Valborg:

kl. 20.00 Samling vid garagen
kl. 20.15 Avmarsch
kl. 20.30 Brasan tänds
kl. 21.00 Lottdragning

I år är det kanske sista gången nuvarande klockstapel ringer in våren. Virket i klockstapeln börjar falla för ålderstrecket och en ny är under tillverkning och målsättningen är att den ska uppföras under året.

Vid rastplatsen har det kommit till en ny anslagstavla som snart kommer att prydas av diverse bilder från forna tider samt lite information om byn och dess historia.
Om ni inte gjort det förr så rekommenderar vi en tur uppför trappen på slagghögen för att njuta av utsikten över vår vackra by. Som vanligt sköter Byalaget om blommorna och gräsklippningen vid rastplatsen.

En tradition från förr är ett gemensamt midsommarfirande för byborna och Byalagets ambition är att återupprätta denna tradition. Har du idéer och tankar runt detta är du välkommen att kontakta oss på mailadressen ringshytte.byalag@gmail.com

Söndagen den 31 maj kl 10.00 öppnar vi badet i form av att vi städar undan vinterns och vårens skräp. I samband med städningen av badet kallar vi även till årsmötet som går av stapeln nyss nämnda söndag kl 11.00 vid badet.
Ni är då hjärtligt välkomna!

Inga kommentarer: