tisdag 24 april 2018

Våren är här!

Äntligen! Ja, och då menar vi inte bara att det är vår efter en, för en gångs skull, riktig vinter... Visst är det skönt när man känner varma vårvindar och en värmande sol men ännu mer skönt för oss i byalaget är att klockstapeln snart är klar med god hjälp av Bygg gruppen i Nora AB och Mats Petterson Åkeri AB i Vintrosa. Vi vill även passa på att tacka Uno Fahlander och Hans Hultberg för gott arbete. Härmed välkomnar vi alla till traditionsenligt Valborgsfirande av våren vid platsen för klockstapeln den 30 april med bl.a. majbrasa, korvgrillning, lotteri och fiskdamm. Några hålltider för Valborg:

kl. 20.00  Samling vid garagen
kl. 20.15  Avmarsch
kl. 20.30  Brasan tänds
I år ringer vi alltså in våren för första gången den nya klockstapeln som inspirerats i utformningen av en gruvlave som symbol för vår bys tradition med gruvverksamhet. Själva klockan som är densamma som fanns i förra klockstapeln och som ursprungligen kommer från verkstaden till gruvan.


Det gamla våghuset vid stationen är ersatt med ett nytt som är en kopia av det gamla, det återstår en del arbete med detta som byalaget hoppas färdigställa under året som kommer.


Rastplatsen vid hyttan är väldigt populär hos resenärer och det ses ofta att någon tar en paus vid den och naturligtvis sköter Byalaget om blommorna och gräsklippningen även i år, liksom vid den uppskattade badplatsen. Byalaget undanber sig vänligt men bestämt all form av framförande av motorfordon på rastplatsen och badplatsen då detta sliter på markskiktet.

Har du tankar och idéer kring Ringshyttan/Striberg och om vad du tycker skulle öka trivseln för oss som bor här är du välkommen att kontakta oss på mailadressen nedan.

Lördagen den 26:e maj kl. 10.00 öppnar vi badet i form av att vi städar undan vinterns och vårens skräp. I samband med städningen av badet kallar vi även till årsmötet som går av stapeln nyss nämnda lördag kl. 11.00 vid badet. Ni är då hjärtligt välkomna.

 Målet för Ringshytte byalag är att verka för Ringshyttan - Striberg, dess invånare och omgivande miljö. Allt arbete sker ideellt men drar med sig vissa kostnader. Genom Ditt medlemskap så bidrar Du till att öka trivseln och göra bygden mera levande.                                                                                                                                            


Väl mött hälsar Ringshytte Byalag
ringshytte.byalag@gmail.com

Inga kommentarer: