tisdag 18 maj 2021

Vår i Ringshyttan 2021

Hej kära Ringshyttebo,


Äntligen vår! Dagarna blir längre och ljusare, livet och hoppet kommer så sakteliga tillbaka. Hoppet kommer åter om att återigen kunna träffas ”bara så där”, att kunna umgås och mötas utan att ett otäckt virus lurar bakom hörnet. Som ni säkert noterat blev det inte heller i år något traditionsenligt Valborgsfirande av våren med majbrasa och samvaro, för tredje året i rad - men nästa år då… då!

 
Under året som gått har Byalaget fortsatt att färdigställa det gamla våghuset vid stationen. Badet har fått ett nytt rastbord och anslagstavlan vid affären är utbytt.
 
Rastplatsen vid hyttan är väldigt populär hos resenärer och det ses ofta att någon tar en paus vid den och naturligtvis sköter Byalaget om blommorna och gräsklippningen även i år, liksom vid den uppskattade badplatsen. Byalaget undanber sig vänligt men bestämt all form av framförande av motorfordon på rastplatsen och badplatsen då detta sliter på markskiktet.
 
Som sagt så är badet välbesökt av både bybor och andra, det finns en grillplats, gungor, bord och bänkar. Parkeringsmöjligheterna har förbättrats med mer grus bredvid vägen. Vi ber alla att respektera att inte parkera framför infarten, dels för de boende, dels för eventuella räddningsfordon. Likaså ber vi om att inte skräpa ned – badet är ditt, var rädd om det!
 
Har du tankar och idéer kring Ringshyttan/Striberg och om vad du tycker skulle öka trivseln för oss som bor här är du välkommen att kontakta oss, till exempel på mailadressen nedan.
 
Lördagen den 29:e maj kl. 10.00 öppnar vi badet i form av att vi städar undan vinterns och vårens skräp. I samband med städningen av badet kallar vi även till årsmötet som går av stapeln nyss nämnda lördag kl. 11.00 vid badet. Ni är då hjärtligt välkomna.
 
Besök oss även på vår blogg: http://ringshytte-byalag.blogspot.com
Kontakta oss gärna på: ringshytte.byalag@gmail.com
 
Målet för Ringshytte byalag är att verka för Ringshyttan - Striberg, dess invånare och omgivande miljö. Allt arbete sker ideellt men drar med sig vissa kostnader. Genom Ditt medlemskap så bidrar Du till att öka trivseln och göra bygden mera levande.                                                                                                                                              
 
Väl mött hälsar Ringshytte Byalag

Inga kommentarer: